school voor geloofsverdieping 2019-2020

‘Weten wat je gelooft’

 

Waarom ga jij in hemelsnaam naar de Kerk? Geloof jij in wat ze daar allemaal vertellen? Je kan je tijd toch beter besteden? Dat het christelijk geloof vandaag in vraag wordt gesteld, ondervindt iedereen die met anderen in gesprek gaat over geloof of Kerk. Het is niet altijd gemakkelijk om te antwoorden op vragen of kritische opmerkingen van collega’s, familieleden of vrienden hierover. Bovendien: de vragen die aan ons gesteld worden, zijn vaak ook onze eigen vragen ... 

 

Een geloof dat in staat is om ‘verantwoording af te leggen van de hoop die in ons leeft’ (zoals de Eerste Petrusbrief dat vraagt), heeft wortels nodig en voeding. Anders droogt het plantje van ons geloof snel uit ... In september gaat opnieuw de School voor Geloofsverdieping van start. Dat is de basiscursus voor iedereen die als vrijwilliger of vrijgestelde meewerkt in de pastoraal in het bisdom Gent. Tegelijkertijd is het een uitstekend vormingsaanbod voor mensen die uit persoonlijke interesse de christelijke traditie willen leren kennen. 

 

De School omvat een reeks van 19 avondbijeenkomsten, die samen een degelijke én toegankelijke inleiding bieden in het Bijbels-christelijke geloof. De bijeenkomsten bestaan uit een kort avondgebed, een les over een Bijbels-theologisch thema en een verwerkingssessie in een vaste deelgroep. De formule heeft ondertussen haar waarde bewezen en spreekt een breed publiek van geïnteresseerden aan. De reeks vindt plaats in het Sint-Baafshuis in Gent.

 

Verlang je de schoonheid van het geloof te ontdekken? Wil je steviger staan in je geloof en je kennis ervan verdiepen? Wil je dit samen met anderen delen? Ben je aan herbronning toe? 
Dan is deze vorming echt iets voor jou!

 

Voor meer info en inschrijven: zie www.ccv.be/gent(rubriek School voor Geloofsverdieping) of Tel. 09 235 78 65 of schoolvoorgeloofsverdieping@ccv.be